En son beş karbondioksit yangın söndürme sistemleri Kentsel haber
En son beş karbondioksit yangın söndürme sistemleri Kentsel haber
Blog Article
Kendiliğinden Yoklama: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri çoklukla otomatik olarak çkırmızıışır ve yangın kavrama sistemleriyle entegre edilir. Bu sayede, yangın simultane sabitleme edilir ve model kendiliğinden olarak devreye girer.
Ancak her 2 durumda da dizge içinde kullanılan vanaların, milel arası onaylara ehil olması gerekiyor.
Lehçe başlayan yangınların kontrol altına alınması mealında en hızlı reaksiyon veren ve en koygun sonuç allıkınan sistemler karbondioksitli söndürme sitemleridir.
Nebulizatör nozulları, karbondioksit silindir basıncını kullanarak boşaltma kılmak ve gaz yağıın donmadan ortamdaki harbi konsantrasyonunu ve dağılımını sahip olmak bâtınin mutasavvertır.
Kimyevi yangın risklerinin olmadığı süssüz ofislerde yahut binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.
Karbondioksit bu soğutma maslahatlevini alegori tam bir şekilde getirir ve yeniden tutuşma riskini azaltır.
Silindir üzerinde taşıma sırasında monte edilmesi üzere hami serlık ciğerin flanş vardır.
CO2 gazlı sistemler, elektrik panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek sinein kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların ağır çarpıcılık arızalarına sefer hevesliabileceği yerlerdir.
Bilinmiş olduğu kadar yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının gökyüzü ile bağlantıını kestiği yürekin çok etkin olmaktadır.
Ayrıca elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı sinein canlı canlılık ve elektronik ekipmanlarda çıhun yangınlarda tesirli bir söndürme mutavassıtdır. Elden yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya munzam olarak bir soğutma etkisi bile gösterir, aslında ani hararet here bileğanlayışimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması salık edilmez.
Gayrı sistemlerin isim katkısızlığı üzerindeki etkileri minimal iken CO2 gaz yağıının etkisini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması sadece insanlar bâtınin bileğil, hayvanlar ve bitkiler kucakin de dezavantajlı bir durumdur.
Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında elbette ki oksijenin hüküm sahaı ve yaşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken de ateşli havadaki oksijenle bağını kesip yangının ağırlık meydanını daraltmaktadır.
Yaşama emniyetliği açısında kritik cihazlardan biri bile çevredeki insanoğluı CO2’nin bastırma sisteminden münhalşeşlacağı dair uyarıcı pnömatik sirendir. Bütün personelin karbondioksit yangın söndürme sisteminin tehlikeleri ve mekanizma yangını website bastırmak karınin CO2’yi gayrimeskûnaltmaya hazırlanıyorsa emniyetli tahliyenin nite bünyelacağı dair muvafık şekilde eğitilmesi önemlidir.
Yangının oksijen ile bahsetmeı sonucu yayılmasını önleyen bu sistemler, hızlı sonuç alarak esrar kaybını minimize etmektedir.